Johan Remen Evensen: – Kan få ny verdensrekord denne helgen

I 2011 hadde Johan Remen Evensen en uforglemmelig helg i Vikersund. To verdensrekorder og en verdenscupseier var fasiten for verdens daværende beste skiflyver, og lengden 246,5 vil for alltid stå i historiebøkene. I 2015 ble rekorden slettet. Slovenske Petr Prevc var første mann over 250 meter, men da helgen var over var rekorden igjen norsk, signert Anders Fannemæl på 251,5 meter. – Jeg tror denne rekorden kan bli slått allerede denne helgen, sier NRKs hoppekspert, Johan Remen Evensen.

– Det er absolutt mulig med ny verdensrekord, og vi har tidligere sett at det mulig å hoppe lenger i den bakken her, sier NRK-Ekspert Johan Remen Evensen, som presiserer at det avhenger veldig av forholdene.

I dag (fredag) ser det ikke veldig bra ut, med masse oppdrift over kulen og ikke så mye nede i bakken, men på lørdag og søndag ser det lovende ut.

Hvor langt er det mulig å hoppe i denne bakken?

Må jeg tippe, så tipper jeg 253 meter.

Og hvem blir den neste verdensrekordholderen?

– Alle de antatt beste i verden pluss Petr Prevc tror jeg kan være kapable under riktig forhold.

Evensen trekker frem Andreas Stjernen og Johan Andre Forfang som de nordmennene som kan ha sjanse på rekorden, men tør ikke avskrive Fannemæl, selv om verdensrekordholderen har vært i dårlig form.

– Anders har ikke vist like god stabilitet i det siste, men ofte kommer man til bakke man har en god feeling på, så løsner det igjen, og da er han plutselig tilbake der han skal være.

Vikersund avslutter tuneringen Raw Air, og den største norske pallkandidaten er trønderen Andreas Stjernen, som ligger på fjerde plass i sammendraget før hopperne skal begynne å fly. Evensen tror Stjernen har gode sjanser til å ende på pallen sammenlagt.

– Jeg tror Andreas kan kneppe innpå og helt klart være med å kjempe om pallen. Han er i min verden en bedre skiflyver enn Marcus Eisenbichler som ligger på plassen over, og det er heller ikke mye poeng som skiller opp til de to øverste. 30 poeng er ingenting i en skiflyvningsbakke. Bommer du her så ryker det 100 poeng, avslutter den tidligere verdensrekordholderen.

Østerriske Stefan Kraft leder Raw Air, 5,3 poeng foran tyske Andreas Wellinger. Marcus Eisenbichler ligger på tredjeplass, 5,4 poeng foran Andreas Stjernen.

Foto: Ole Marius Fossen

By | 2018-01-06T15:05:16+00:00 17. mars 2017|Nyheter|0 kommentarer