Nok en givende næringslivskonferanse i Vikersund

For fjerde året på rad ble næringslivskonferansen i Vikersund arrangert. Temaet for i år var: «Billig arbeidskraft – Sunn konkuranse eller sosial dumping?»

I Flying Team-hallen var det fylt opp til randen av konferansedeltakere.

Konferansesjef Halvor A. Hartz var storfornøyd med oppslutningen.

– Vi måtte utvide med tre langbord her og legge opp til 30 plasser til, så vi fylte jo brakka fullstendig og er vi veldig godt fornøyd med, sier Hartz

De som hadde møtt opp fikk se en engasjerende paneldebatt loset igjennom av NRK-veteran Terje Svabø.

Det hele startet med at Carl I Hagen (Frp) gikk i strupen på dagens EØS-avtale, og satte standarden for det som skulle bli en god faglig debatt. Under EØS-diskusjonen opplevde vi enighet mellom Hagen og Senterpartiets Per Olaf Lundteigen, noe som tilhører sjeldenhetene.

Konklusjonen virket å være at alle var enige om at situasjonen idag førte til for mye sosial dumping og måtte gjøres noe med. Konkret hva som skulle gjøres var det derimot noe uenighet om. Debattleder tok også selvkritikk for at ingen fra regjeringen var representert ettersom Carl I Hagen gjorde det klinkende klart at han stort sett alltid prater kun på egne vegne.

– Vi er svært fornøyd med å ha et så dagsaktuelt tema som angår veldig mange. Ikke bare arbeidstakere og arbeidsgivere, men også veldig mange av de som var i salen her i dag føler dette temaet på kroppen, avslutter Hartz.

Panelet bestod av Carl I Hagen (FrP), Gerd Kristiansen (LO), Martin Kolberg(AP), Per Olaf Lundteigen(SP), Jon Sandnes(Byggnærignen), Geir A Mo (Lastebileierne), Kjell Skjærve (Oslo Bygning) og Line Eldring (Fellesforundet). Konferansen ble innledet av ordfører Ståle Versland og fylkesordfører Roger Ryberg, og skipresident Erik Røste. De sent ankommende, hoppsjef Clas Brede Bråten og Raw Air-sjef Arne Åbråten, avsluttet med siste nytt fra turneringen.

Foto: Allan Billyeald

By | 2017-03-17T18:15:08+00:00 17. mars 2017|Nyheter|0 kommentarer