Åmotgutten Terje – landets meste erfarne sportsfotograf

Terje Bendiksby (59) reiser verden rundt og fotograferer store sportsbegivenheter. Men, yndligsarenanen ligger bare noen lange skiflyvningshopp unna fødestedet Åmot: -jeg elsker å jobbe i Vikersundbakken. Det er veldig teknisk og fysisk krevende og man må ha mye erfaring for å lykkes, også som fotograf, sier Terje.

Han har jobbet som pressefotograf siden 1979, en karriere som skjøt fart da han arbeidet i Drammensavisen Fremtiden. -Sportsfotografering fanget tidlig min interesse. I sport skjer det jo noe hele tiden, ofte i full fart og med mange spennende situasjoner. Man må både være rask på “avtrekkeren” og samtidig på en måte kalkurere hvor og når situasjoner kan oppstå, forteller han.

Han har vært 12 ganger i den tysk-østerrikske hoppuka og fanget opp mange dramatiske episoder. -Jeg har sett og dokumentert mange stygge fall, dessverre. Men, det er jo en del av hoppsporten. Min jobb er å skaffe best mulige bilder fra rennet, det seg være fall eller rekorder.

Han minnes godt fallet til den amerikanske hopperen Nick Fairall i Bischofshofen i 2015. -Det endte tragisk. Fairall ble lam etter fallet. Det gjord et voldsomt inntrykk, selv om jeg, i løpet av min karriere, har opplevd også mye trist, forteller han.

Han kjenner Vikersundbakken godt, etter å ha vært her første gang som seksåring. -Utallige renn her har lært meg hvor jeg bør stå i bakken for å fange bade drama og rekorder og jeg har fått mange fine bilder i løpet av årene. Spektakulære fall som har involvert både Wellinger, Hilde og Bredesen har jeg fante i linsen, men det er jo ikke slike ting jeg prmært ønsker meg. Ingen ønsker jo at utøvere skader seg, framholder han.

By | 2017-03-18T13:23:48+00:00 18. mars 2017|Nyheter|0 kommentarer