Anders (19) kjemper om hoppukeplass på hjemmebane

På sin egen bursdag skal Vikersund IF-hopperen kjempe om mulig hoppukeplass. Det skjer i bakken han har vokst opp i.

Det nest øverste nivået i internasjonal skihopping, kontinentalcupen (COC), starter vintersesongen i Vikersund denne helgen. 76 hoppere fra 17 land skal konkurrere i den nest største bakken i Vikersund.

Håper på pallplass

Dette blir første gang Anders Håre hopper internasjonalt renn på hjemmebane i Vikersund. I tillegg fyller han 20 år lørdag.

– Jeg gleder meg til helga. Målet er topp ti begge dager, men det hadde vært gøy å feire med en pallplass, sier Anders. Eikerværingen er en av 13 norske hoppere i Vikersund denne helgen. Også Joachim Ø. Bjøreng fra Røykenhopp og Flying Team Vikersund skal utfor.

Håre debuterte i COC sist vinter, hvor han deltok i fire konkurransehelger. I sommer og høst har han vist god stigning på plasthopping, og ble beste nordmann i to av rennene.

– Overgangen fra plast til snø har gått ganske bra. Jeg føler formen er der vi avsluttet i sommer, sier Håre før vintersesongen starter i Vikersund.

Hoppukekamp

Håre er klar for å kjempe om en av hoppukeplassene, selv om kampen blir tøff.

– Jeg vet muligheten er der, og det hadde vært veldig moro å få hoppe i hoppuka. Men det er mange gode på laget, sier hopperen fra Burud.

Sist vinter debuterte Håre som skiflyver. Som prøvehopper i verdens største bakke, Vikersundbakken, knuste han både klubbrekorden og familierekorden da han hoppet hele 210,5 meter. Målet for vinteren er mer skiflyging. 13. – 15. mars er det igjen verdenscup i verdens største bakke.

– Det hadde vært gøy å debutere i verdenscupen på hjemmebane i Vikersund. Men det er ikke opp til meg hvor mange som får hoppe i Vikersund, og om det blir nasjonal kvote i skiflygning, sier Håre.

By |2020-03-09T08:14:32+01:001. desember 2019|Nyheter|0 kommentarer