Dobbel norsk i søndagens COC-runde i Vikersund

Til tross for grått snøvær ble det norsk suksess i Vikersund denne søndagen. Med to nordmenn på pallplass og tre nordmenn på topp fire var det all grunn til å slippe jubelen løs.

FV. Sondre Ringen, Anders Håre og Yuken Iwasa.

Hopperen fra Burud, Anders Håre, tok seieren med to sterke hopp søndag, på respektive 108.5 og 118.0 meter. Med 246.2 poeng totalt kunne han dermed feire sin første seier i kontinentalcupen på hjemmebane, hvor 76 hoppere fra 17 land deltok.

Sondre Ringen sikret andreplassen med 243.5 poeng, foran japaneren Yuken Iwasa som måtte se seg slått av de to nordmennene, etter japansk dobbel dagen før. Anders Granerud Buskum kom på en sterk fjerdeplass og bommet på pallplass med bare 0.4 poeng.

Komplett resultatliste for søndagen finner du her.

Første gang på hjemmebane i internasjonalt renn

Denne helgen var første gang Anders Håre hoppet internasjonalt renn på hjemmebane i Vikersund. I forkant av helgens renn uttrykte han at han så fram til hopprennet og en potensiell pallplass. Det skulle bli en realitet:

  Det har vært en helt fantastisk dag. Jeg føler dette er en stor revansj etter gårsdagen, og det er helt spesielt å vinne på hjemmebane i en bakke man har hoppet i siden man var 13-14 år, forteller han rett etter han har gått ned fra podiet.

De tre norske hopperne helt i tet kjemper nå også om en kvoteplass for hoppuka i 2020. Sondre forteller at han er fornøyd med dagens renn:

  Etter gårsdagens renn var jeg spent på om jeg ville klare å følge opp fjerdeplassen, så nå er jeg veldig lettet og glad, smiler Sondre.


Hoppukekamp

Håre er klar for å kjempe om en av hoppukeplassene, selv om kampen blir tøff.

– Jeg vet muligheten er der, og det hadde vært veldig moro å få hoppe i hoppuka. Men det er mange gode på laget, sier Anders.

Sist vinter debuterte Håre som skiflyver. Som prøvehopper i verdens største bakke, Vikersundbakken, knuste han både klubbrekorden og familierekorden da han hoppet hele 210,5 meter. Målet for vinteren er mer skiflyging. 13. – 15. mars er det igjen verdenscup i verdens største bakke.

– Det hadde vært gøy å debutere i verdenscupen på hjemmebane i Vikersund. Men det er ikke opp til meg hvor mange som får hoppe i Vikersund, og om det blir nasjonal kvote i skiflygning, sier Håre.

Gode forhold i bakken

Den norske hopptreneren Anders Wilberg skryter over forholdene i bakken under helgens COC-renn:

Det har vært en fantastisk helg. Jeg er imponert over prepareringen av bakken og dyktige blåsere som gjorde forholdene så gode som mulig, forteller han.

Gårsdagens tabeller kunne ikke skilte med like sterke norske meritter som søndagens. En revansje etter lørdagen satte derfor et lykkelig punktum for helgens renn.

– Vi hadde høye forventninger til Anders før helgen, så det er gledelig at han innfrir. Det å få det norske flagget på både første, andre- og fjerdeplass er fantastisk, avslutter Wilberg.

By |2020-03-03T08:30:48+01:0010. desember 2019|Nyheter|0 kommentarer