Hundrevis i aksjon i Vikersund

Du trenger ikke vente til 15.-17. mars for å oppleve full fres i Vikersundbakken: i helga skal 780 idrettsutøvere i aksjon!

Norgescup
Lørdag er det klart for Norgescuprenn i hopp i K 105. Om lag 70 unge lovende hoppere som drømmer om å kvalifisere seg til å hoppe i internasjonale renn er klare til dyst. – Her kan vi nok forvente noen flotte hopp, både av lokale og nasjonale hoppere sier rennleder Ole Gunnar Fidjestøl. Prøveomgangen starter kl 11 og første omgang er i gang klokken 12.

Raw Vikersund Cup
I tillegg arrangeres det Raw Vikersund Cup i fotball lørdag. Her stiller ikke mindre enn 52 lag og 600 spillere fra 8 til 13 år. – Her blir det fotball fra morgen til kveld både i Flying Team hallen og Sparebank1 hallen, sier Jarle Grøterud i VIF fotballgruppe som er arrangør. Første kamp starter kl 09.00, og siste kl 19.30. – Det har vært så stor interesse at vi måtte stenge påmeldinga før fristen gikk ut, sier en fornøyd Grøterud. – Dette gleder vi oss stort til, legger han til.

Youth Raw Air

Søndag skal de yngre skihopperne i aksjon: Det er klart for både det tradisjonsrike Vikersundrennet og finalen i det aller første Youth Raw Air. Vikersundrennet starter søndag kl. 10.00, og er for de yngste hopperne. Der konkurrerer deltakerne i K3, K15 og K25. Finalen i den aller første Youth Raw Air turneringen går søndag kl. 12.00 K45 og K65. – Hopperne i denne turneringen konkurrerer først fredag i Breimyrbakken i Holmestrand, lørdag i Midtstulia i Oslo og søndag er det finale her i Vikersund, forklarer Fidjestøl.

Presidenten: – utrolig viktig for oss
– Det blir et yrende liv i Vikersundbakken i helga, og det er både kjempestas og utrolig viktig for oss, sier president i organisasjonskomiteen for Skiflyvning Vikersund Wenche Backe. – For det første er det dette som sikrer rekrutteringa. Uten disse unge håpefulle vil det ikke være norske hoppere til å konkurrere i verdens største bakke i framtida – og da blir det dårlig med publikum også, forklarer Backe. Hun syns også det er morsomt at ungdommen har fått sitt eget Raw Air. – Det er skikkelig kult, sier Backe!

By |2019-02-20T20:38:35+00:0015. februar 2019|Nyheter|0 kommentarer