Walter Hofer i Oslo for å diskutere norsk hoppuke

Det norsk hoppuke til vinteren og i forrige uke besøkte renndirektør i Det internasjonale skiforbundet Walter Hofer Oslo for å diskutere planene.

Den norske hoppuka som planlegges 11. -19. mars 2017 med renn i Holmenkollen, Lillehammer, Granåsen og Vikersund. På grunn av VM i Lahti i 2017 og OL i Peyongchang i 2018 stod ikke Vikersund på rennkalenderen, men dette betyr at det likevel blir renn i skiflyvning på norsk jord de kommende årene.

Sist uke har renndirektør for hopp i Det internasjonale skiforbundet, Walter Hofer, møtt representanter fra Norges Skiforbund for å diskutere hele prosjektet. En skisse til gjennomføring vil bli lagt fram for godkjenning i forbindelse med FIS-kongressen i Mexico i juni etter Hofers innspill og forslag på møtet i Oslo sist uke.

Kvalifiseringen blir viktigere

Ett sentralt punkt i modellen er at kvalifiseringen skal gjøres viktigere enn i dag. Den norske hoppuka kan dermed bli den tøffeste hoppkonkurransen i verden, hvor alle som ønsker å hevde seg i sammendraget må delta i alle kvalifiseringer og renn, totalt 10 renn på 10 dager.

Det ble også diskutert logistikkløsninger med tog mellom arrangørsted, samt felles samkjøring av akkreditering, logistikk- og sekretariatsfunksjonene hvor arrangørene på denne måten framstår som én arrangør! Foreløpig er det ikke besluttet navn/logo på konseptet.

Her er datoene:
10. mars: Holmenkollen, kvalifisering
11. mars: Holmenkollen, lag
12. mars: Holmenkollen
13. mars: Lillehammer, kvalifisering
14. mars: Lillehammer
15. mars: Granåsen, kvalifisering
16. mars: Granåsen
17. mars: Vikersund, kvalifisering
18. mars: Vikersund
19. mars: Vikersund

De siste ukene har NSF i samarbeid med arrangørene og FIS jobbet mye med konseptet og hvordan det hele kommer til å fungere. Norges Skiforbund vil komme tilbake etter FIS-kongressen i juni med en nærmere presentasjon av konseptet.

Les mer om forslagene til norsk hoppuke hos: 

Dagbladet: Kvartfinaler, bonuspoeng og ingen dømming på stil, her er ideene til den norske hoppuka

Nettavisen: Simulerer hoppresultater i jakten på perfekt hoppuke

Aftenposten: Slik er planene for den norske hoppuken: – Kan bli aktuelt å droppe stilkarakterene

NRK: Den norske hoppuka begynner å ta form

 

Foto: NTB Scanpix

By | 2016-05-15T15:29:57+00:00 1. mai 2016|Nyheter|0 kommentarer