Norske TV-seere fulgte Vikersund

De norske TV-tallene for World Cup-uka er klare og viser at søndagsrennet i Vikersund ble det mest sette idrettsprogrammet denne uken på norsk TV etter Sportsrevyen samme dag.

Hele 627 000 norske TV-seere fikk med seg at Peter Prevc tok seieren selv med fall i andre omgang, og Andreas Stjernen som fløy ned til hele 249 meter. Dette utgjorde hele 60,5 prosent av norske TV-seere på dette tidspunktet og gjorde søndagsrennet, som er blitt omtalt som tidenes skiflyvningsrenn med 81% av alle hoppene over 200 meter, til ukens mest sette idrettsarrangement etter Sportsrevyen samme dag.

Spektakulær TV

– Dette er veldig gode tall! Ikke helt overraskende var det nettopp søndagsrennet som trakk flest TV-seere. Dette var et unikt spektakulært renn som også ble en svært spennende konkurranse med mange som knivet om topplasseringene. Og denne spenningen kom godt frem i TV-sendingen til NRK, sier pressesjef Mona Lindseth i Skiflyvning Vikersund.

– Det er ekstra stas at så mange fikk med seg den enorme prestasjonen til det samlede norske hopplandslaget på hjemmebane, som hoppet inn en hel haug personlige rekorder denne dagen, sier hun.

Totalt var søndagsrennet ukens 14. mest sette TV-program på norsk TV, slått av programmer i Gullrekka, Anno, Lindmo og Mammon med flere.

TV-tallene:

Fredag: Sendingen på NRK2 hadde 227 000 seere i konkurranse med Gullrekka og totalt 13,5 prosent av tv-seerne.

Lørdag: Sendingen på NRK1 hadde på det meste 551 000 seere og nær 60 prosent av tv-seerne hele sendingen igjennom.

Søndag: Sendingen på NRK1 hadde på det meste 627 000 norske TV-seere og var ukens mest sette idrettsprogram. Sportsrevyen var ukens 6. mest sette program på norsk TV.

De internasjonale TV-tallene er ventet om noen uker. 

 

By | 2018-01-06T15:05:17+00:00 7. mars 2016|Nyheter|0 kommentarer