25 prøvehoppere tatt ut til skiflyging i Vikersund

25 prøvehoppere tatt ut til skiflyging i Vikersund

23 nordmenn og to slovenere er tatt ut som prøvehoppere til helgens skiflygingsrenn i Vikersundbakken.

Prøvehopperne setter utfor den ombygde Vikersundbakken fra klokken 17.30 torsdag, og skal hoppe fredag, lørdag og søndag i forbindelse med RawAir-finalen i verdens største bakke. 

Nytt iår er at er prøvehopperene får egen liveticker som du kan følge med på. Den vil bli lagt ut i våre kanaler.

Disse er tatt ut som prøvehoppere:

Unik skifygingsmulighet
25 hoppere er tatt ut som prøvehoppere til helgens skiflygingsrenn. Å bli plukket ut som prøvehopper er for mange hoppere den eneste muligheten de får til å oppfylle den store drømmen om skiflyging.
– På grunn av meget strenge sikkerhetskrav brukes skiflygingsbakker kun når det er verdenscup-renn. Skal du delta i rennet må du kapre en av fem-seks plassene på et av verdens beste landslag. Derfor er det å være prøvehopper for mange en unik mulighet til å prøve ekstremsporten skiflyging, sier Norges første verdensmester i skiflyging og rennleder i Vikersund, Ole Gunnar Fidjestøl.

Hopper fra torsdag
Prøvehopperne får inntil tre hopp hver seg fra klokken 17.30 torsdag ettermiddag. Fredag skal de teste bakken før verdens beste hoppere kommer til den store RawAir-finalen i Vikersund. Prøvehopperne skal i ilden før lagkonkurransen lørdag og det individuelle rennet søndag.

– Kom gjerne i bakken og hei de fram. Særlig torsdag er fantastisk moro å se gleden, adrenalinet og entusiasme hos prøvehopperne når de endelig får slippe til i verdens største bakke, sier rennleder Fidjestøl.

By |2020-03-12T11:51:50+01:0012. mars 2020|Nyheter, Pressemeldinger Norsk|0 kommentarer