Skiflyging i Vikersund går uten publikum

Arrangøren lukker for publikum. Gjennomfører rennet med TV-produksjon.

– Dette er en situasjon vi ikke har sett tidligere i moderne tid, verken i Norge eller internasjonalt. Vikersund er tuftet på dugnad, og vi vil selvsagt bidra i den pågående nasjonale dugnaden for å begrense korona-smitte. Vi har alle et ansvar for å hindre at helsevesenet blir overbelastet og at personer blir syke, sier Leif Arne Berget, president i organisasjonskomiteen i Vikersund.
– Samtidig er dette en trist situasjon for både hopperne, de frivillige, og publikumet som hadde gledet seg til folkefesten i bakken, fortsetter Berget. Helgens skiflygingsrenn er både finalen i årets verdenscup, og Raw Air-turneringen.

Se rennet på TV
Folkehelseinstituttet kom tirsdag kveld med anbefaling om å ikke gjennomføre arrangement med over 500 personer til stede. Modum kommune fulgte senere samme kveld opp med et vedtak som ikke tillater å gjennomføre arrangementet med publikum.
– Vi planlegger for at rennet kan gå som normalt sportslig, men uten publikum til stede.  Vi skal sikre sportslig fest, som alle kan oppleve via TV-skjermen, sier Berget. Arrangøren i Vikersund og Norges Skiforbund har fortløpende vært i dialog med lokale og nasjonale helsemyndigheter de seneste dagene.

Ber publikum være tålmodige
Vikersund har arrangert hopp og skiflyging siden 1936. Dette er første gang et renn blir arrangert uten publikum. Arrangøren forstår at publikum nå har mange spørsmål, blant annet om refusjon av billetter.
– Vi ber om forståelse for at dette er en helt ekstraordinær situasjon. Vi ber om tid til å områ oss før vi kan svare på spørsmål om billetter. Nå må vi ha fullt fokus på å gjennomføre selve rennet, understreker Berget.

Krevende økonomisk
Organisasjonen i Vikersund sier også konsekvensene for den økonomiske situasjonen for organisasjonen og rennet er uviss.
– Dette vil bli en påkjenning økonomisk. Vi er en liten organisasjon i en liten kommune tuftet på dugnad og frivillighet. Vi mister nå store inntekter vi er avhengige av, men det fulle bildet vil det ta tid før vi har oversikt over, sier Berget.

By |2020-03-10T20:52:14+01:0010. mars 2020|Nyheter, Pressemeldinger Norsk|0 kommentarer