– Tro, hopp og kjærlighet

World Cup (Raw Air) prest Geir Holberg har vært aktiv også som idrettsprest i cirka 10 år. Han gjør dette fordi han syns dette er veldig morsomt.  Holberg er også sogneprest  i Modum menighet. Det er mye og gjøre, og han er mye opptatt under, etter og i forkant av World Cupen, som både sogneprest og World Cup prest. 

Hva er egentlig en World Cup prest, og hvorfor er du dette?

– Nei… En World Cup prest er en vanlig prest egentlig, bare med masse engasjement og oppgaver under Raw Air som er nå. Jeg er dette fordi jeg synes dette er gøy og føler det blir veldig naturlig når Heggen kirke er så nærme bakken, så det blir bare naturlig, rett og slett, sier Holberg med et stort engasjement.

Du nevnte at du har noen oppgaver, så hva er dine oppgaver?

– Mine oppgaver her under Raw Air er ganske masse forskjellig, egentlig. Jeg er jo med i beredskapen i anlegget, som går ut på og hjelpe hvis det skjer noe alvorlig, skader eller lignende. I kultur og seremoni har jeg også viktige oppgaver. Jeg hjelper med sånne praktiske ting. For eksempel bære paller og andre ting. Selvfølgelig er jo sportsgudstjenesten en viktig oppgave. Vi har også åpen kirke, slik at folk kan komme inn å få varme, kanskje få noe guiding i bakken eller få litt stillhet i kirken, sier Holberg med smil om munnen.

Du nevnte sportsgudsjeneste, hva er dette, og hva er forskjellen mellom dette og en vanlig gudstjeneste? 

– Ja… Hva er forskjellen? En konkret forskjell må vel bli at det er mange fra hoppmiljøet som er med og bidrar i denne gudstjenseten. Bibelens hovedord, er jo Tro, Håp og Kjærlighet, men her under sportsgudstjenesten bruker vi Tro, Hopp og Kjærlighet. Vi har fokus på gleden ved sporten og livet.  Det som skjer i sportsgudstjenesten er at vi får mye bra musikk, folk fra hoppmiljøet som kommer og skal holde taler, det blir også kirkekaffe og kirkekake. Dette skjer klokken 10.00 imorgen (Søndag) i Heggen kirke.  Det blir med lokale musikere, også er det en spellemansvinner fra ifjor, en jazz pianist, Erlend Skomsvoll, sier Holberg spent.

Geir Holberg er World Cup prest 

Foto: Marcus Søfteland

By | 2018-01-06T15:05:16+00:00 18. mars 2017|Nyheter|0 kommentarer