– VM blir et trygt arrangement  

VM i skiflyging har gode smitteverntiltak, og blir et trygt arrangement for frivillige, deltakere og publikum.  

Etter nærmere to år med pandemi har lokale og nasjonale myndigheter etablert gode og effektive smitteverntiltak på arrangementer, og i tillegg er VM i Vikersund underlagt FIS-protokollen.

-Vi har stått i pandemien lenge, og vi er veldig godt forberedt. VM kommer til å bli et bra og trygt arrangement enten du er frivillig, deltaker eller publikum, sier rennlege Åke Erling Andresen. De forhåndsreglene vi blir nødt til å ta, er vi jo alle godt kjent med gjennom den siste tiden, holde avstand, bruke munnbind, holde seg hjemme ved symptomer.

 

Vikersund-VM har eget smittevern-team som har samarbeidet tett med lokale og nasjonale helsemyndigheter, samt Norges Skiforbund, NIF og FIS. Nylig var nøkkelpersoner på Lillehammer for å se på smitteverntiltakene under gjennomføringen av VM i snøsport for parautøvere.

Seksjonslederne for de frivillige har fått en bred innføring i de ulike smitteverntiltakene og gode testrutiner og tiltak er etablert dersom det oppstår smittetilfeller.

Vikersund Hoppsenter har store utearealer og uansett hva det endelige tilskuertallet blir kan arrangøren håndtere publikum med gode planer for kollektivtransport og inn- og utslipp av arenaen.