Raw Air

Raw Air2020-03-17T09:37:24+01:00

Raw Air Vikersund 2020 arrangeres i Vikersund 13-15 mars.

Informasjon relatert til arrangementet vil bli lagt ut på Vikersund.no

VERDENS MEST EKSTREME OG INTENSE HOPPTURNERING!

RAW AIR Tournament er en hoppturnering hvor utøvernes individuelle poengpott utgjør den totale poengsummen. Hver mannlige utøver skal konkurrere i 10 konkurranser i løpet av 10 dager, hvor totalt 16 hopp teller inn i den avgjørende poengsummen som skal kåre en vinner. RAW AIR Tournament foregår i fire norske byer: Oslo, Lillehammer, Trondheim og Vikersund.

Nytt i år er at verdens beste kvinnelige hoppere blir en del av turneringen. Hver kvinnelige utøver skal konkurrere i 6 konkurranser i løpet av 6 dager, hvor totalt 9 hopp teller inn i den avgjørende poengsummen som skal kåre en vinner. RAW AIR Tournament for kvinner foregår i tre norske byer: Oslo, Lillehammer og Trondheim.

NRK er producer og den offisielle broadcaster og vil sende alle konkurransene i beste sendetid.

De sentrale karakterene er utøverne, deres kamp mot den råe, norske naturen, samt kampen mot deres egen frykt mot de råe naturkreftene som hver bakke representerer. Alt dette legger grunnlaget for en spektakulær hoppturnering!

4 bakker

Utøverne får oppleve landets mest ekstreme idrettsarenaer. Starten går i Holmenkollen, før det fortsetter til Lillehammer, for deretter å reise til Trondheim, for så å avslutte det hele med superfinale i Vikersund.

10 dager

10 dager som skal endre hoppsporten. Hver utøver møter 10 konkurranser i løpet av 10 dager, med totalt 16 tellende hopp. Dette er en turnering hvor både poengene fra de individuelle kvalifiseringene, samt de individuelle poengene fra lagkonkurransene, sammen teller i en avgjørende poengpott.

0 hvile

Utøverne har ingen hviledager i løpet av 10 dager. Det er nettopp derfor denne konkurransen kalles den mest ekstreme hoppturneringen verden noen gang har sett.

Vikersund

Velkommen til SUPERFINALEN for RAW AIR – verdens mest ekstreme skiflyvningsbakke i Vikersund! Etter 7 dager med konkurranser i Norge, vil hopperne komme til Vikersund for å kåre vinneren av den andre RAW AIR turneringen. En tellende kvalifisering, en lagkonkurranse og en individuell konkurranse. Hvem tåler presset hele veien til finalen i Vikersund?

hentet fra rawair.no

Fun facts

STED:

Vikersund

KONSTRUERT:

2010-2011

BAKKENS NAVN:

Vikersund

PUBLIKUMSKAPASITET:

30.000 +

BAKKE- OG VERDENSREKORD:

253,5m

BAKKESTØRRELSE:

240 m

Om Raw Air

RAW AIR er en hoppturnering som strekker seg over ti dager i fire forskjellige bakker. Turneringen ble arrangert for første gang i 2017.

Det hele begynner i Holmenkollen med kvalifisering fredag 6. mars. Videre skal utøverne til Lillehammer, Granåsen i Trondheim. Finalen for kvinnene finner sted i Trondheim,  før det hele avsluttes med en superfinale for herrer i Vikersund 13. til 15. mars. De tre beste hopperne vinner en pengepremie på 100.000 EURO.

Turneringen skjer i regi av det Norske Skiforbundet.

Les mer om Raw air på rawair.no

NYHETER
Arenaer
Om Raw Air