Ny bakkerekord i HS 117 på Norges Cup 10.-11.2.

Gratulerer til Anders Håre med seier og bakkerekord i Norges Cup

Vikersund IF arrangerte denne helgen 3 Norges Cup (NC) konkurranser i HS 117 m. Totalt 50 deltagere stilte til start i klassene NC Elite damer og menn, NC A menn og NC B menn. I tillegg deltok 22 hoppere i en super team konkurranse lørdag ettermiddag. Super Team konkurransen er en nyvinning denne sesongen og består av 2 løpere pr. lag.

Det var utfordrende forhold med varierende og krevende vind. Til tross for dette gikk arrangementet veldig bra i en godt preparert bakke og totalt sett et bra arrangement. Noe som viser utfordringene var Anders Håre sitt 2. hopp i superteam konkurransen. Da tangerte han bakkerekorden på 124,5 fra avsats 1. Dette hoppet viser tydelig utfordringene vi har. Ved ekstra sterk oppdrift har vi ikke lav nok fart. På lørdagen ble det gjennomført 2 treningsomganger og 2 konkurranse omganger i tillegg til 2 omganger i Super Team konkurransen. Den siste planlagte omgangen i Super Team ble avlyst på grunn av Anders sitt lange hopp og en lang utfordrende dag for utøverne.

Anders Håre Vikersund IF var den store hopperen denne helga med 2 individuelle seire. I tillegg ble det 4 plass sammen med Benjamin Pettersen fra Botne skiklubb. Begge representerer Flying Team Vikersund. I tillegg deltok også Sølve Jokerud Strand fra Vikersund IF med en 10. plass på lørdag og en 7. plass på søndag. Kvaliteten på rennet var bra og det deltok flere hoppere på COC og WC nivå. Vårt renn var avgjørende for videre uttak i COC og derved muligheten til poeng der og nye muligheter i WC. Vi får helt sikkert se en del av disse hopperne i mars når vi inviterer til skiflyvning. Enten på Norges lag eller som prøvehoppere. Vi gleder oss.