«Take-off» med HoppNorge i Vikersund

26. oktober stilte hopplandslaget med toppet lag i Vikersund Hoppsenter. Landslagsutøvere, trenere og støtteapparat startet i år World Cup-sesongen med den tradisjonsrike «take-off» dagen i Vikersund.

Denne høstdagen i Vikersund Hoppsenter var ikke en helt vanlig «take-off» for denne sesongen ble  Hopplandslaget til HoppNorge. Dagen startet sammen med store deler av medie-Norge samlet for å være med på sesongoppkjøringen, og den nye visuelle profilen til landslaget ble presentert. En enkel hvit H, med en neongrønn strek å strekke seg etter.

Etter at HoppNorge og Vikersund i våres inngitt en intensjonsavtale om et samarbeid, har håpet vært at Vikersund Hoppsenter skal bli hopplandslagets storstue. Denne dagen var det ingen tvil om at utøvere og støtteapparat befant seg på hjemmebane.

Da arbeidsdagen for folk flest var over, journalistene hadde reist hjem og årets siste utøverportrett var fotografert, ble kroa fylt med liv og røre. Over hundre frivillige i alle aldere samlet seg for å overvære «take-off» for 2023/24 sesongen. De fikk en eksklusiv presentasjon av HoppNorge konseptet og logoen, men høydepunktet kom da landslagsutøverne inntok scenen. Arild Hansen fra Vikersund ledet samtalene med landslagsutøverne og hovedtrenerne, Alexander Stöckl og Christian Meyer

Regjerende RAWAIR-vinner, Halvor Egner Granerud, fortalte om den største enkeltseieren han har tatt i et World Cup-renn, på sletta bare et par hundre meter fra kroa. Maren Lundby, Silje Opseth og Anna Odine Strøm fortalte om den historiske dagen da barrierer ble brutt og jentene endelig fikk følelsen av å fly. Daniel-André Tande konstaterte at siden Hannibalbakken ikke er operativ, må det jo være Vikersund som er «hjemmebakken».