Nyhet: – Halv pris på søndagsbilletter

Tre lokale sponsorer vil ha flere publikummere i Vikersundbakken søndag. Nå sponser de publikum som kjøper billett i porten med halve inngangsbilletten.

Krøderen Elektro, Infra Group og Sparebank1 Sørøst-Norge går sammen i et spleiselag for å få flere folk i Vikersundbakken søndag etter lørdagens avlysning.

Sju omganger søndag
– Det er meldt knallvær og det blir hele sju omganger med skiflyging fra klokka ni og utover dagen. Vi må få enda flere folk i bakken, derfor drar vi i gang et spleiselag mellom lokale bedrifter som heier på både hopperne og ikke minst arrangørene i Vikersund, sier Vegard Jelstad i Krøderen Elektro.

Halv pris i døra
Konseptet er enkelt. Barn kommer allerede gratis inn på familiedagen søndag, mens prisen på voksenbilletten nå reduseres fra 400 til 200 kroner. Billettene må kjøpes i porten i Vikersundbakken, ikke på nett. Regninga tar de tre sponsorene i lag.
– Vi håper virkelig både moinger, drammensere og andre legger søndagen til Vikersund. Verdens tøffeste jenter og gutter skal fly ned verdens største bakke i knallvær. De trenger hjelp av publikum, sier Anders Høiback, konsernsjef i Infra Group.

– Fantastiske rollemodeller
Arrangørene i Vikersund har dessverre opplevd svakt billettsalg til årets renn. For Sparebank1 Sørøst-Norge er det viktig med lokal tilhørighet i Modum i over 100 år.
– Idrett og kulturliv er viktig for lokalsamfunnet vårt. Derfor bidrar vi og heier fram både små og store hverdagshelter i jakten på deres drømmer. Denne helga skal 17 jenter få oppfylt sine drømmer med tidenes første verdenscuprenn i skiflyging for kvinner. De er fantastiske rollemodeller for små gutter og jenter. Derfor håper vi så mange som mulig vil ta turen til Vikersundbakken søndag, forteller Lars Schau i Sparebank1 Sørøst-Norge.

Silje vil ha publikum
Også Silje Opseth oppfordrer publikum til å komme i bakken.
– Skiflyging er vanvittig kult! Jeg anbefaler alle å komme i bakken, jeg skal gjøre mitt beste for å skape god underholdning. Så jeg håper det blir skikkelig god stemning i bakken, sier Silje Opseth. Opseth satte ny personlig rekord fredag med 215,5 meter. Arrangørene oppfordrer samtidig alle mellom Drammen og Vikersund til å heise flaggene fra tidlig søndag morgen for å markere den historiske dagen i Vikersund.

– Fantastiske lokale støttespillere
Leder for arrangørene i Vikersund Håvard Orsten setter stor pris på initiativet fra de lokale støttespillerne.
– Vi har fantastiske støttespillere som har vært med oss i en årrekke. At de nå trår til for å få enda flere publikummere i bakken for å skape ekstra stemning for alle hopperne, er helt fantastisk. Alle ekstra publikummere som kommer i bakken vil være svært viktig både for hopperne og stemningen i bakken, sier Orsten.

Slik blir søndagsprogrammet.

09:15 – Prøveomgang for damene. Én omgang.
10:00 – Tidenes første verdenscuprenn i skiflyging for damer, To omganger. RawAir-vinneren sammenlagt kåres.
11:05 – Verdenscup for menn. (Erstatter lørdagens renn) 40 hoppere. Én omgang.

12:00 – Mini Raw Air for barn.

15:30 – Finalerunde for menn. 1. omgang med 30 hoppere
16:30 – Finalerunde for menn. 2. omgang med 20 hoppere
17:30 – Finalerunde for menn. 3. omgang med 10 hoppere. RawAir-finalen.