Dette er skiflygingstidene søndag

Knallsol. Sju omganger. Historiske jenterenn. Nordmenn som kjemper om RawAir. Vikersundsøndagen starter fra klokken 09.

Uværet i Sør-Norge stoppet hoppfesten lørdag. Søndag blir det historisk renn og knallsol. Arrangørene i Vikersund har gladmelding til alle med lørdagsbilletter:

Lørdagsbillett gyldig søndag
– Hadde du billett lørdag kommer du inn gratis søndag. Og barn kommer uansett gratis inn. Med all nysnøen kommer det til å bli fantastiske rammer, sier Tone Kristiansen, arrangementssjef i Vikersund som oppfordrer alle til å komme i bakken for å heie på både jentene og gutta.

Silje frir til publikum
Også Silje Opseth oppfordrer publikum til å komme i bakken.
– Skiflyging er vanvittig kult! Jeg anbefaler alle å komme i bakken, jeg skal gjøre mitt beste for å skape god underholdning. Så jeg håper det blir skikkelig god stemning i bakken, sier Silje Opseth. Opseth satte ny personlig rekord fredag med 215,5 meter. Arrangørene oppfordrer samtidig alle mellom Drammen og Vikersund til å heise flaggene fra tidlig søndag morgen for å markere den historiske dagen i Vikersund.

Norsk RawAir-ledelse
Tidenes første vinner av et verdenscuprenn for kvinner blir en av de 17 kvinnene fra de åtte nasjonene som deltar. Eirin Maria Kvandal fra Mosjøen leder RawAir sammenlagt etter åtte konkurranser. Østeriske Eva Pinkelnig er 53,5 poeng bak, mens Silje Opseth fra Ringerike ligger på sjuendeplass, cirka 146 poeng bak. Hos herrene er det østeriske Stefan Kraft som leder, mens blant annet Johan Andre Forfang kjemper om å ta sammenlagtseieren i Vikersund søndag.

Renntidspunkt søndag
Dette er de offisielle tidspunktene for hopping søndag 17. mars.

09:15 – Prøveomgang for damene. 1 omgang.
10:00 – Tidenes første verdenscuprenn i skiflyging for damer, 2 omganger. RawAir-vinneren sammenlagt kåres.
11:05 – Verdenscup for menn. 40 hoppere. 1 omgang. (lørdagens renn)

12:00 – Mini Raw Air for barn.

15:30 – Finalerunde 1   30 hoppere
16:30 – Finalerunde 2  20 hoppere
17:35 – Finalerunde 3 10 hoppere