Planlegger for skiflyging lørdag

Et urolig værsystem er ventet over store deler av Sør-Norge lørdag. – Vi planlegger for hopping lørdag, sier arrangøren.

Om det blir endringer i programmet er ikke besluttet. Fredag ettermiddag ble trening og kvalifiseringen gjennomført som planlagt, hvor også Noriaki Kasai (51) kvalifiserte seg til helgens renn.
– Værmeldingene lørdag endrer seg stadig. Det vil derfor ikke bli tatt beslutning om lørdagens skiflyging før lørdag, sier Håvard Orsten, leder for arrangørene i Vikersund. Arrangørene, Norges Skiforbund, det internasjonale skiforbundet og TV-selskapene har tett dialog. Vikersund har tett dialog med meteorolog Kristen Gislefoss som har bistått rennledelsen i Vikersund i en årrekke.

Flere hensyn

– Vi jobber nå med forskjellige scenarioer. Vi ser på forskjellige mulige tidsplaner hvor vi forsøker å planlegge etter værmeldingene, men også etter TV-kanalene sine behov. TV-bildene fra Vikersund sendes ut til millioner av TV-seere i en rekke land, forklarer Orsten.

Fantastisk søndagsvær

Søndag er det meldt fantastisk påskevær med knallsol fra morgenen av.
– Søndag blir det hopping fra 9-tiden, og alt ligger til rette for en fantastisk familiedag i Vikersundbakken. Det er gratis inngang for barn søndag, sier Håvard Orsten. Han oppfordrer folk til å ta turen til Vikersundbakken for den historiske vikersundhelga.

Historisk Vikersundhelg

– For aller første gang skal det arrangeres verdenscuprenn i skiflyging for kvinner. Her må publikum komme og heie. Eirin Maria Kvandal leder hele RawAir, og skal kjempe om seieren sammenlagt i verdens største bakke. I tillegg har Silje Opseth vist flyferdigheter på trening i dag med ny personlig rekord på 215,5. For gutta er Johan Andre Forfang på skuddhold til RawAir sammenlangt. Ingenting er avgjort. Så det er bare å komme i bakken! I tillegg er evigunge Noriaki Kasai påmeldt fredagens kvalifisering, sier Orsten.