Tidenes publikumsopplevelse

Det blir spektakulære svev, folkefest og tidenes publikumsopplevelse når VM i skiflyging arrangeres i Vikersund 10. – 13. mars 2022.

To års ufrivillig ventepause er over. Nå er Vikersund klar for verdensmesterskapet i skiflyging og norske hoppere i jakten på VM-gull.

Skiflygingspresident i Vikersund Leif Arne Berget

Unik opplevelse

-Vi gleder oss enormt til endelig å ønske publikum velkommen tilbake til Vikersundbakken og VM i skiflyging. Det kommer til å bli en etterlengtet folkefest med verdens beste hoppere i aksjon, konserter og en folkefest, sier skiflygingspresident i Vikersund Leif Arne Berget, og legger til:

-Det er investert 6,5 millioner kroner i anlegget som får nytt toalettbygg, ny billettbod, flere nødutganger i fotballhallen, påkobling til kommunens avløpsnett, bedre pressefasiliteter, strøm og fiberløsninger. Vi er klare for VM!

Billettsalget er i gang, og tribuner nord og sør for sletta gjør at publikum får komme tettere på hopperne enn noen gang.

– Disse tribunene trekkes så nærme overgangen som det er mulig å komme for å gi publikum en unik opplevelse. På nordsiden, den siden av bakken som småbakkene ligger, vil det bli 1.300 ståplasser. På sørsiden blir det hele 3.150 ståplasser, sier Per Bergerud, daglig leder i SVH Drift AS.

Daglig leder i SVH Drift AS, Per Bergerud

Billetter for alle

Billettene i dette området selges for en høyere sum enn billetter i andre deler av anlegget, men for lavere sum enn ulike VIP-billetter.

– Målet er å ha billetter av alle slag, enten du betaler 200 kroner eller vil betale mer for ståplass helt inn mot overgangen og steder der hopperne lander om de setter verdensrekord, sier Bergerud, og lover folkefest i Vikersund.

For ordens skyld: Stefan Kraft har verdensrekorden etter å ha hoppet 253,5 meter i 2017. Noen minutter tidligere i samme renn satte først Robert Johansson verdensrekorden med 252 meter.

De norske hopperne overbeviste forrige vinter og Daniel-Andre Tandé er tilbake etter skrekkfallet. VM i Vikersund arrangeres bare et par uker etter OL i Beijing og dermed kan hopperne se fram til tidenes sesong.

Plumbo og Dumdum Boys

Det blir konsert fredag og lørdag med populære Plumbo og Dumdum Boys i fotballhallen som erstatter håndballhallen som konsertarena. Dermed blir det bedre plass og en bedre opplevelse for publikum som vil være med på folkefesten.

Publikum som kjøper sølv-VIP får tilgang til konsertene. Alternativt kan du kjøpe publikumsbillett, men da må du kjøpe fest-billett i tillegg. 15 000 billetter til hver av VM-dagene legges ut for salg.

Gode minner fra verdens største hoppbakke

Buskerud-duoen Daniel-André Tande og Clas Brede Bråthen teller ned til VM i skiflyging med gode minner fra verdens største hoppbakke.

Et hopp for minneboka

Robert Johansson glemmer aldri rekordsvevet i Vikersund